Kiki Bertens is donderdag bij het WTA-toernooi van Luxemburg uitgeschakeld in de kwartfinales. Robin Haase kon bij het ATP-toernooi van Wenen geen passend vervolg kunnen geven aan zijn knappe zege op Dominic Thiem.

Bertens redde het mede door een blessure niet in haar eerste kwartfinale op WTA-niveau in anderhalf jaar. De nummer 73 van de wereld verloor met 6-3 en 6-0 van de Duitse Mona Barthel.

Bertens moest in de eerste set twee servicebreaks toestaan, terwijl ze zelf maar één keer door de opslag van haar opponente ging.

In de eerste game van de tweede set ging de Nederlandse onderuit, waarbij ze haar knie en enkel blesseerde. Na een lange behandeling kon de 22-jarige Wateringse weer verder, maar ze kon geen vuist meer maken tegen Barthel.

Bertens verloor dit jaar al twee keer eerder van de nummer 46 van de wereld, waaronder vorige week in Linz.

Haase

Haase ging in Wenen in de tweede ronde kansloos onderuit tegen Benjamin Becker. De Duitser won binnen een uur in twee sets: 6-3 en 6-3.

Haase haalde vorig jaar nog de finale in de Oostenrijkse hoofdstad en zal door de uitschakeling flink zakken op de wereldranglijst.

De kopman van het Nederlandse Davis Cup-team staat nu 72e, maar zal wellicht in de buurt van Igor Sijsling, die 87e staat, terechtkomen.

Geen breakpoint

De 27-jarige Haase wist tegen Becker geen enkel breakpoint af te dwingen. Hij maakte in totaal slechts negen punten op de service van zijn opponent. Becker, de nummer 45 van de wereld, brak op zijn beurt drie keer door de service van Haase.

De Zuid-Hollander speelt de komende weken nog in de sterk bezette toernooien van Basel en Parijs.