UEFA-voorzitter Michel Platini stelt dat er opnieuw wordt gestemd over de organisator van het WK 2022 als blijkt dat Qatar het toernooi onrechtmatig heeft verkregen.

"Ik heb het idee dat er sprake is geweest van een transparant proces", benadrukt Platini in gesprek met de Franse televisiezender TF1.

"Als echter blijkt dat corruptie in het spel was - en daar hoeft maar het kleinste vermoeden van te bestaan - dan wordt er opnieuw gestemd."

Qatar rekende bij de stemming op 2 december 2010 af met de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Japan en Australië. Het succesvolle bid van het oliestaatje is meer dan eens in verband gebracht met corruptie.

Enkele weken geleden rondde FIFA-onderzoeker Michael Garcia zijn rapport over de toewijzing van de WK's van 2018 (aan Rusland) en 2022 af. Nog dit jaar wordt een uitspraak verwacht van de ethische commissie van de FIFA.

Ergernis

Er gaan veel stemmen op om het rapport openbaar te maken, maar daar wil FIFA-voorzitter Sepp Blatter niet aan, tot ergernis van Platini. "Helaas weten we momenteel niet wat er gebeurde."

De Fransman zit als vicepresident van de FIFA dicht op het vuur. Zelf stemde Platini op Qatar omdat hij vindt dat deze regio's ook een kans moeten krijgen een groot sportevenement te organiseren.