FC Twente krijgt tijdens de revalidatie van Felipe Gutierrez de salariskosten van de Chileense middenvelder vergoed.

De Tukkers deden met succes een beroep op de collectieve verzekering van de FIFA waardoor ze een schadevergoeding hebben gekregen, zo meldt De Telegraaf. Een woordvoerder van de club heeft het bericht bevestigd.

Gutierrez kwam tijdens het WK in elke wedstrijd van Chili in actie - tegen het Nederlands elftal had hij zelfs een basisplaats - hoewel hij in de aanloop naar het toernooi al last had van zijn knie.

Bij terugkomst in Enschede bleek de pijn te zijn verergerd, waarna er een operatie volgde. FC Twente stelde vervolgens de Chileense bond aansprakelijk voor de blessure.

De FIFA heeft een speciale regeling voor dit soort gevallen. De salaris- én de revalidatiekosten die clubs moeten opbrengen voor spelers die tijdens eindtoernooien geblesseerd raken worden vergoed.

Munsterman

De 24-jarige Gutierrez revalideert momenteel in Chili. Het is niet duidelijk wanneer hij weer inzetbaar is, in elk geval wordt zijn rentree niet dit kalenderjaar verwacht.

Eerder deze week werd bekend dat de komst van Gutierrez naar Enschede mede werd gefinancierd door FC Twente-voorzitter Joop Munsterman.