Zowel Albanië als Servie moet vrezen voor een straf van de UEFA. De Europese voetbalbond stelt dat beide landen schuld hebben aan de incidenten rond het gestaakte EK-kwalificatieduel van dinsdag.

Dat meldt de UEFA woensdagavond op de website.

De bond opent een onderzoek naar de veldbestorming van fans en vuurwerk in het stadion. Daar wordt de Servische bond voor verantwoordelijk gehouden. De organisatie in het stadion in Belgrado zou niet goed zijn geweest.

Albanië wordt verweten dat de ploeg weigerde de wedstrijd uit te spelen en wordt verantwoordelijk gehouden voor de drone in het stadion met daaraan de Albanese vlag. Op 23 oktober vindt een hoorzitting plaats.

Bekogeld

Het duel tussen Servië en Albanië liep dinsdag na 41 minuten uit de hand bij een stand van 0-0. De drone met de vlag kwam het stadion in Belgrado binnen gevlogen, waarna woedende supporters van Servië de confrontatie zochten met de spelers van Albanië.

Tijdens hun vlucht naar de kleedkamer werden de Albanezen met allerlei voorwerpen bekogeld. De ploeg was vervolgens zo geschrokken dat ze niet meer verder wilde spelen.

De Servische voetbalbond rekent op een gunstige uitspraak van de UEFA. "We gaan ervan uit dat het duel wordt omgezet in een reglementaire overwinning van 3-0 voor ons", liet een woordvoerder weten. 

Bekijk de beelden van de ongeregeldheden bij Servië-Albanië: