Christijn Groeneveld heeft goede hoop dat hij weer zal kunnen lopen. De artsen zijn tevreden over het herstel van de marathonschaatser, die zes dagen geleden zijn rug brak bij een val tijdens een training in Inzell.

''Ze hebben er goede hoop op dat het goed komt, omdat ik mijn benen al weer een beetje kan bewegen'', zegt Groeneveld woensdag in het ziekenhuis van de Duitse stad Traunstein tegen de NOS .

''Ik hoop dat ik weer kan lopen. Dat is het belangrijkste. En dan stapje voor stapje verder kijken.''

Groeneveld brak bij zijn val niet alleen zijn rug, maar liep ook een klaplong op en een gebroken rib. ''Ik kreeg een schok door mijn hele lichaam en voelde dat ik niets meer kon bewegen. Mijn benen deden het niet meer'', kijkt hij terug.

"Ik werd vervolgens met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ik de volgende ochtend wakker. Ik had geen idee waar ik was. Bleek dat ik vijf uur lang was geopereerd. In eerste instantie zag het er ook slecht uit, maar de breuk heeft mijn zenuwen niet aangetast en dat biedt hoop."

Tweede operate

De 29-jarige Nederlands kampioen op natuurijs onderging inmiddels een tweede operatie en zal daarna lang moeten revalideren.

Vorig seizoen legde hij zich bij TVM toe op de langebaan en trainde onder anderen met Sven Kramer en Ireen Wüst. Nadat de ploeg werd opgeheven, besloot hij zich weer meer op het marathonschaatsen te concentreren.