Brazilië heeft dinsdag in Singapore de oefenwedstrijd tegen Japan met 4-0 gewonnen.

De 22-jarige aanvaller van Barcelona zette zijn land al na zeventien minuten op voorsprong.

Na rust was hij nog drie keer trefzeker voor de Brazilianen. Neymar is de eerste Braziliaan sinds Romario in 2000 (tegen Venezuela) die vier keer scoort in een interland.

Neymar staat nu op veertig doelpunten namens Brazilië. Voor dat aantal had hij slechts 56 interlands nodig. Alleen Pelé (77), Ronaldo (62), Romario (55) en Zico (48) scoorden vaker voor de nationale ploeg.

Bij Japan viel voormalig VVV-speler Keisuke Honda na rust in. Mike Havenaar, afgelopen drie seizoenen aanvaller van Vitesse, bleef negentig minuten op de bank.

Argentinië

Argentinië heeft dinsdag in en tegen Hong Kong met 7-0 uitgehaald.

Na negentien minuten zorgde Ever Banega voor de 1-0. Vlak voor rust zorgden Gonzalo Higuain en Nicolas Gaitan voor een 3-0 ruststand.

Tien minuten na de pauze vergrootte Higuain de voorsprong naar 4-0.

In de zestigste minuut kwam Lionel Messi in het veld voor Facundo Roncaglia. De Barcelona-aanvaller stond slechts vijf minuten in het veld toen hij de 5-0 maakte.

Kort daarna tekende Gaitan voor de 6-0. Het slotakkoord was voor Messi, die met zijn tweede goal zorgde voor de 7-0 eindstand.

Costa Rica

Costa Rica heeft dinsdag op bezoek bij Zuid-Korea met 3-1 gewonnen.

In de 38e minuut maakte Celso Borges de 1-0 voor de Costa Ricanen. Lee Dong Gook zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker.

Kort na de pauze zorgde Borges met zijn tweede treffer voor de 2-1. Club Brugge-verdediger Oscar Duarte maakte een kwartier voor tijd de 3-1.

Ex-PSV'er Bryan Ruiz was met twee assists belangrijk voor het Midden-Amerikaanse land.