Volgens Fernando Alonso is de kans klein dat hij volgend seizoen geen stoeltje heeft in de Formule 1.

De tweevoudig wereldkampioen verlaat naar verwachting aan het einde van dit seizoen Ferrari. De Spanjaard is bezig aan zijn vijfde jaar voor de Italiaanse renstal en heeft nog een contract voor twee jaar. 

Alonso wil zijn vertrek nog niet bevestigen. Hij heeft er dit seizoen geen geheim van gemaakt dat hij ontevreden is over de auto, waarin hij pas twee keer het podium haalde in een race.

Alonso zou het liefst overstappen naar Mercedes, maar dat team heeft al uitgesloten hem voor volgend seizoen te zullen aantrekken. 

Een overstap naar McLaren of het nemen van een sabbatical lijken daardoor de twee overgebleven opties voor de Spanjaard.

Geen haast

"Ik heb geen haast om mijn toekomstplannen bekend te maken. Ik begrijp dat de fans het graag willen weten, maar die hoeven zich geen zorgen te maken. Het is geen groot risico dat ik volgend jaar niet in de Formule 1 actief zal zijn."

"Ik focus me nu op de laatste maanden van dit seizoen. Als het tijd is om het bekend te maken, zal iedereen het weten", stelt Alonso tegenover Autosport.com.

"Ik zal de optie kiezen die het beste is voor mijn toekomst en die van Ferrari. Dat is de laatste jaren ook mijn prioriteit geweest."