Kiki Bertens heeft dinsdag de tweede ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg bereikt. De Wateringse versloeg de Duitse Anna-Lena Friedsam met 2-6 6-2 6-4.

Bertens verloor de eerste set met 6-2 van Friedsam, de nummer 76 van de wereld die drie plekken lager staat op ranglijst. De Nederlandse herstelde zich daarna goed.

Ze brak haar tegenstandster al vroeg in de tweede set en liep uit naar 6-2. In het beslissende bedrijf wist Bertens opnieuw een servicegame te pakken van de Duitse en besliste de partij met 6-4.

In de tweede ronde speelt Bertens tegen de als tweede geplaatste Française Alize Cornet, die de Tsjechische qualifier Lucie Hradecka met 6-2 7-6 (6) uitschakelde. 

Bertens en Cornet speelden vorig jaar in Madrid voor het eerst tegen elkaar op de WTA Tour. Toen won Cornet in twee sets.

Het was voor Bertens slechts haar tweede overwinning op WTA-niveau sinds ze begin juni de vierde ronde bereikte op Roland Garros.

In september bereikte de Wateringse de tweede ronde in Hong Kong.

Sijsling

Igor Sijsling is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het ATP-toernooi van Stockholm.

De Amsterdammer moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de Duitse qualifier Matthias Bachinger.

De nummer 203 van de wereld won de partij met 2-6, 7-6 (3) en 6-4 van Sijsling, 87e op de mondiale ranglijst.

Sijsling begon nog wel goed in Zweden. Hij won de eerste set overtuigend. In het tweede bedrijf kreeg hij ook kansen, maar in de tiebreak wist hij de partij niet te beslissen. 

Bachinger won de verlenging met 7-3 en sleepte er een derde set uit. De Duitser had daarin aan een break voldoende om de winst naar zich toe trekken.