ANTALYA - De Nederlandse tennissters hebben gunstig geloot voor de kwalificatiewedstrijden in de Europese/Afrikaanse zone van de Fed Cup. Oranje stijdt daarin voor een terugkeer in de wereldgroep. Het team van de debuterende captain Tjerk Bogtstra en coach Paul Haarhuis moet het in de poule opnemen tegen Bosnië-Herzegovina, Roemenië en Israël.
tennissters
Fed Cup

"Dit zijn goede landen om tegen te beginnen", stelde Bogtstra. "Natuurlijk moeten we niemand onderschatten, maar het gaat er om dat we zelf goed spelen en dan hoeven we voor geen enkel land te vrezen. We waren niet voor niets als tweede geplaatst. Het doel is om als eerste in de groep te eindigen."

Smashnova

Alleen Israël heeft met Smashnova een speelster die hoog in de tophonderd staat. Roemenië telt na het afscheid van Dragomir en Spirlea internationaal niet meer mee. De tennissters van Bosnië-Herzegovina zijn ook voor Miriam Oremans, Kristie Boogert, Amanda Hopmans en Seda Noorlander onbekenden. Oranje opent het toernooi woensdag tegen de Bosnische vrouwen.

De nummers een en twee van vier groepen gaan naar de volgende ronde, waarin wordt gestreden om vier plaatsen voor het promotie-degradatieduel voor de wereldgroep dat in juli wordt gespeeld. Nederland strandde de afgelopen drie jaar in de finale.