Kevin de Weert rijdt volgend seizoen definitief voor TEAMLottoNL. De opvolger van de Belkin-ploeg bevestigt woensdag dat de Belg is vastgelegd.

Naast De Weert heeft ook de Nieuw-Zeelander George Bennett getekend bij LottoNL.

De 32-jarige De Weert meldde eerder op woensdag al dat een akkoord met de Nederlandse formatie aanstaande was. Hij komt over van Omega Pharma-QuickStep.

De Weert reed in 2003 en 2004 al voor de opleidingsploeg van Rabobank. Hij trainde daar ook al onder ploegleider Nico Verhoeven.

De Weert: "Ik heb mijn opleiding genoten onder Nico en wilde altijd graag nog een keer onder hem rijden bij de profs. Nu gaat dat eindelijk gebeuren. Dat is super." 

"Nico kan het beste in mij naar boven halen. Ik wil Robert Gesink en Wilco Kelderman zo goed mogelijk bijstaan in hun klassementsambities.”

Tour

In 2011 boekte De Weert zijn beste resultaat in een grote ronde. In dienst van QuickStep werd hij twaalfde in de Tour de France. Een jaar eerder was hij als zestiende geëindigd.

De 24-jarige Bennett komt over van Cannondale. Hij werd dit jaar negende in de Ronde van Utah en eindigde in de Ronde van Spanje als 89e. In de Giro van 2013 werd hij 122e. De Tour reed Bennet nog nooit.

Verhoeven: "George is een jong talent dat we graag de kans geven zich aan de hand van onze filosofie te ontwikkelen. We verwachten dat hij in de etappekoersen mooie dingen kan laten zien."