WASHINGTON - De Amerikaan James Blake heeft in het tennistoernooi van Washington voor een grote verrassing gezorgd. Hij versloeg in de halve finale zijn als eerste geplaatste landgenoot Andre Agassi met 6-3 6-4. Blake treft in de eindstrijd de Thai Paradorn Srichapan.

De 22-jarige student aan de universiteit van Harvard bleef bescheiden na zijn overwinning. "Agassi had een 'off-day'. Ik wist dat ik daarvan moest profiteren", zei hij. Agassi vond dat Blake het juist heel goed had gedaan. "Hij speelde een prima wedstrijd. Ik moest hard vechten en liet het afweten."

Srichapan klopte in de halve finale de Chileen Marcelo Rios in drie sets: 3-6 6-2 6-2. Rios klaagde na afloop dat een knieblessure hem had gehinderd.

In Indianapolis strijden de Spanjaard Felix Mantilla en de Brit Greg Rusedski om de hoofdprijs. Mantilla versloeg de Duitser Rainer Schüttler met 6-4 1-6 6-4. Rusedski ontdeed zich van de Duitser Tommy Haas, 3-6 6-3 6-3. De Brit had ook al Lleyton Hewitt en Marat Safin geklopt. Hij versloeg dus de topdrie van de wereld.

Vrouwentoernooi

In het vrouwentoernooi van Montreal gaat de finale tussen de Amerikaanse Jennifer Capriati en de Française Amelie Mauresmo.

Capriati hoefde de halve eindstrijd niet te spelen, omdat haar opponente Jelena Dokic geblesseerd opgaf. Mauresmo was te sterk voor de Slowaakse Daniela Hantuchova (6-2 7-6).

/SPORTSchalken strandt in derde ronde WashingtonVerkerk zonder te spelen in kwartfinaleSchalken en Verkerk bereiken derde rondesSchalken is Pioline de baas in WashingtonSluiter te sterk voor Hrbaty