Bondscoach Guus Hiddink kan in de komende EK-kwalificatieduels van Oranje niet beschikken over de geblesseerde Daryl Janmaat. Paul Verhaegh vervangt de rechtsback van Newcastle United.

Janmaat kampt met hamstringklachten, die hij afgelopen zaterdag opliep in het duel met Swansea City (2-2 gelijkspel).

Door het oproepen van Verhaegh blijft de selectie van Hiddink uit 25 spelers bestaan. De verdediger van FC Augsburg zat al bij de voorselectie.

Het Nederlands elftal komt maandag bijeen in Noordwijk en neemt het vrijdagavond eerst in de Amsterdam Arena op tegen Kazachstan. Precies over een week vertrekt Oranje naar IJsland voor zijn derde plaatsingsduel voor het EK 2016.

Oranje verloor begin september het eerste kwalificatieduel van Tsjechië met 2-1. Naast de Tsjechen, IJsland en Kazachstan zitten ook Turkije en Letland met Nederland in groep A.

Jong Oranje

Bij Jong Oranje moest bondscoach Adrie Koster een streep zetten door de naam van Mustafa Saymak voor de play-offwedstrijden in de EK-kwalificatie tegen Jong Portugal.

De middenvelder van PEC Zwolle heeft last van een hamstringblessure. Als vervanger heeft Koster Guus Hupperts van AZ opgeroepen.

Jong Oranje speelt donderdag in Alkmaar het eerste duel tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. Dinsdag 14 oktober is de return in Portugal. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het EK van 2015 in Tsjechië.