AMSTERDAM - Ajax heeft zich versterkt met de Argentijnsevoetbalinternational Mauro Damian Rosales. De 23-jarigerechtsbuiten heeft een contract getekend voor vier jaar. Dat maaktede landskampioen uit Amsterdam maandag bekend. Rosales komt overvan Newell's Old Boys.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Ajax moet nog wel haast maken met enkele formaliteiten, anderskan de club geen beroep doen op Rosales voor de Champions League.De deadline voor internationale transfers is 31 augustus.

Koeman

Trainer Ronald Koeman toonde zich verheugd met de nieuweaanwinst: "We zijn blij dat we de rechtsbuiten hebben gevonden diewe zochten." Rosales was de afgelopen weken actief op de Spelen inAthene, waar hij met het Argentijnse elftal goud veroverde.

Ajax was al langer op zoek naar een echte rechterspits. Dezezomer was international Andy van der Meyde nog in beeld en vorigseizoen probeerde de club de Nigeriaan Kale Uche over te nemen vanhet Poolse Wisla Krakow.

Het duurt nog even voordat Rosales zich voegt bij de selectievan Koeman. Hij is opgeroepen voor het elftal dat komende zaterdagin Lima tegen Peru een kwalificatieduel voor hetwereldkampioenschap in 2006 speelt.