Alberto Contador neemt komende maand voor het eerst in zijn loopbaan deel aan de Ronde van Peking.

Dat bevestigt de 31-jarige Spanjaard dinsdag op de website van zijn ploeg Tinkoff-Saxo.

Contador hoopt in het Verre Oosten genoeg punten te veroveren om zich te kronen tot winnaar van het individuele World Tour-klassement. Momenteel koestert hij een voorsprong van 14 punten op zijn landgenoot Alejandro Valverde.

"Iedereen wil de nummer één van de wereld zijn", aldus Contador, die met zware blessures uitviel in de Tour de France en sterk terugkwam door de Vuelta a España te winnen.

"Ik had niet verwacht er zo goed voor te staan, zeker omdat ik in de Tour geen punten pakte. Het zal lastig worden om Valverde te kloppen. Hij is iemand die in staat is het hele jaar een hoog niveau te halen."

Hervatting

Contador hervat woensdag de competitie in Milaan-Turijn, een eendagskoers die geen deel uitmaakt van de World Tour.

Na de Vuelta heeft Contador nauwelijks getraind. "Ik was heel moe, moest echt even bijkomen. De laatste dagen heb ik weer lange ritten gemaakt. Eendagswedstrijden zijn niet mijn specialiteit, maar ik kijk er erg naar uit om Milaan-Turijn te rijden."

Voordat hij in China zijn seizoen afsluit, staat de klimmer zondag nog aan de start van de Ronde van Lombardije, de laatste eendagswedstrijd van de World Tour.

De Ronde van Peking, die in 2015 niet terugkeert op de kalender, heeft plaats tussen 10 en 14 oktober.