Wout Poels verruilt Omega Pharma-QuickStep definitief voor Team Sky. De 26-jarige Nederlander is één van de vijf renners die is vastgelegd door de Britse formatie.

Dat meldt Sky dinsdag op de website. Poels heeft tot eind 2016 getekend bij de ploeg.

Naast Poels zijn ook Andrew Fenn, Leopold König, Lars Petter Nordhaug en Nicolas Roche gecontracteerd voor komend seizoen.

Het contract van Poels liep na dit seizoen af bij Omega Pharma-QuickStep.

De Nederlander wist al een tijdje dat hij volgend jaar voor Sky rijdt, maar mocht dit van zijn nieuwe werkgever nog niet bevestigen. 

"Ik heb een heel goed gevoel bij mijn nieuwe ploeg. Ze hebben echt een plan met me. Ze zien mij als toekomstig ronderenner", liet Poels weten aan NU.nl.

Teambaas Dave Brailsford: ''We volgen Wout al een tijdje en we zijn onder de indruk van zijn talent op de fiets. Hij heeft veel potentie. Hij is met name indrukwekkend op de korte klimmetjes."

König

König eindigde dit jaar op een knappe zevende plaats in de Tour de France. De 26-jarige Tsjech, die over komt van Team NetApp-Endura, won al etappes in de Vuelta, de Ronde van Californië en de Ronde van Groot-Brittannië.

"Ik heb altijd veel respect gehad voor Sky. Dat ik onderdeel word van het team is een grote eer voor me. Ik wil me volgend seizoen nog meer verbeteren in etappekoersen en het vertrouwen terugbetalen door koersen te winnen", aldus König.

Nordhaug komt over van Belkin. De 30-jarige Noor reed eerder twee jaar voor Sky. Hij won in 2012 de Grote Prijs van Montreal.

Roche

De 30-jarige Nicolas Roche maakt de overstap van Tinkoff-Saxo. De ervaren Ier reed al dertien grote rondes, met een vijfde plaats in het eindklassement van de Vuelta in 2013 als hoogtepunt.

Dit jaar won Roche de Route du Sud en werd hij vijfde in de Ronde van Groot-Brittannië.

"Ik heb het gevoel dat ik me nog steeds ontwikkel als renner, dus dit is het perfecte moment om naar Sky te gaan en mijn weg naar boven vast te houden. Ik heb er vertrouwen in dat ik onder leiding van Brailsford nog beter zal worden." 

Fenn komt over van Omega Pharma-QuickStep. De 24-jarige Brit is vooral gehaald voor de voorjaarsklassiekers.

Poels: 'Ik hoop dat ik in bepaalde koersen kopman mag zijn'

Overzicht: De belangrijkste wielertransfers