Newcastle United blijft slecht presteren in de Premier League. Het elftal van de bekritiseerde trainer Alan Pardew verloor maandag ook bij Stoke City (1-0).

Peter Crouch maakte in de 15e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Stoke City was ook de betere ploeg, al was Newcastle United in de slotfase met een schot op de lat van Jack Colback dicht bij de gelijkmaker.

Bij Stoke City zat Erik Pieters de hele wedstrijd op de bank, net als Bojan, die vorig seizoen voor Ajax uitkwam. Oussama Assaidi mocht negen minuten voor tijd invallen.

Tim Krul en Daryl Janmaat hadden een basisplaats bij Newcastle United. Vurnon Anita kreeg geen speeltijd en Siem de Jong is nog altijd geblesseerd.

Newcastle United haalde slechts drie punten uit de eerste zes competitieduels. De formatie is samen met Burnley de slechtst presterende club in de Premier League.

Lazio Roma

Stefan de Vrij en Edson Braafheid namen maandagavond met Lazio Roma drie punten afstand van de slechtst geklasseerde ploegen in de Serie A.

Met beide verdedigers in de basis won de club uit de hoofdstad van Italië bij Palermo (0-4).

Filip Djordjevic scoorde de eerste drie treffers van zijn ploeg. Met dank aan de scherpschutter uit Servië klom Lazio Roma naar de negende plaats met zes punten uit vijf duels.

De Vrij speelde de hele wedstrijd. Braafheid werd na 77 minuten gewisseld.