Ajax kan dinsdagavond voor het eerst sinds de eeuwwisseling ongeslagen blijven in de eerste twee Champions League-duels.

De Amsterdammers, die twee weken geleden in eigen huis met 1-1 gelijkspeelden tegen Paris Saint-Germain, treffen op Cyprus APOEL Nicosia.

In het seizoen 1998/1999 kwam Ajax de eerste twee wedstrijden in het miljoenenbal voor het laatst door zonder verliesbeurt. Destijds speelden de hoofdstedelingen doelpuntloos gelijk tegen Croatia Zagreb en rekenden ze af met FC Porto: 2-1.

Tijdens de voorbije acht Champions League-deelnames ging Ajax minimaal eenmaal onderuit in de eerste twee duels. In 2004 en 2012 begonnen de Amsterdammers zelfs met twee verliesbeurten aan het lucratieve toernooi.

Laatste uitzege

Overigens won Ajax geen van zijn laatste zeven uitwedstrijden in de Champions League. De laatste uitzege dateert al weer van oktober 2011, toen door doelpunten van Derk Boerrigter en Christian Eriksen Dinamo Zagreb met 2-0 werd verslagen.

De wedstrijd tussen APOEL Nicosia en Ajax begint dinsdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Servische arbiter Milorad Mazic.

In dezelfde poule staan Paris Saint-Germain en FC Barcelona tegenover elkaar in Parijs.

De Boer: 'Kans dat Schöne start is zeventig procent' | De Boer: 'Spelers hebben El Ghazi gecorrigeerd' 

Bekijk het programma en de standen in de Champions League