Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat hij dinsdagavond in het Champions League-duel met APOEL Nicosia over Lasse Schöne kan beschikken.

Dat vertelde de oefenmeester maandag op de persconferentie.

Schöne kampt sinds de eerste wedstrijd in het miljoenenbal, anderhalve week geleden tegen Paris Saint-Germain (1-1), met een liesblessure en miste de laatste twee competitiewedstrijden en het bekerduel met JOS.

"Ik denk dat de kans 70 procent is dat hij kan starten", aldus De Boer. "Gisteren zou hij tijdens de training een gedeelte niet meedoen, maar hij voelde zich zo goed dat hij ook het partijspel mee kon doen."

"Hij had geen last van zijn blessure, al heeft hij zich nog niet echt getest met schieten. Maar het ziet er positief uit. Bij een groot risico op een terugval zal ik hem echter niet laten spelen."

De trainer van de Amsterdammers stapte met negentien spelers in het vliegtuig, waarvan er nog één zal moeten afvallen. De rest van de selectie is hetzelfde als die voor het duel met NAC Breda (5-2 winst) van zaterdag.

Lastig

De Boer gaf aan geen volledig beeld te hebben van de kracht van APOEL. "Dat zal moeten blijken. Ik weet zeker dat het lastig zal zijn, want het is gewoon een goede ploeg die thuis moeilijk te verslaan is."

Volgens De Boer hebben de Cyprioten in het eerste groepsduel met FC Barcelona ondanks een verlies laten zien dat ze goed kunnen voetballen.

"Ze hebben een goed voetballende ploeg en ze willen dominant zijn. Ze hebben een geroutineerd elftal waar goede spelers in zitten."

Het duel tussen APOEL Nicosia en Ajax begint dinsdagavond om 20.45 uur.