Feyenoord heeft na tien jaar weer een positief eigen vermogen.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die de club maandag presenteerde op de website.

Bij de sluiting van het boekjaar 2013-2014 op 30 juni stond Feyenoord 3 miljoen euro in de plus, onder meer dankzij een winst van 8,4 miljoen euro over het afgelopen seizoen.

Nog maar vier jaar geleden kampte de vereniging met een negatief eigen vermogen van maar liefst 35 miljoen euro.

Eric Gudde, directeur van Feyenoord, stelt dat zijn club met toekomstige winsten eindelijk weer de selectie en jeugdopleiding kan versterken. De afgelopen seizoenen had het wegwerken van de schuldenlast de hoogste prioriteit.

Schuld

Feyenoord legde zichzelf vier jaar geleden op de schuld voor volgende zomer af te lossen. Transfers en een kapitaalinjectie van de 'Vrienden van Feyenoord' lieten de club voorlopen op schema.

''Dit is een resultaat om trots op te zijn'', weet Gudde. ''Vooral omdat dit met elkaar is gebeurd, van personeel tot investeerders en sponsors, van supporters tot staf en spelers.''

''Uiteraard gaan we nu geen gekke dingen doen'', benadrukt de directeur. ''De situatie waarin Feyenoord in het verleden door het nemen van onverantwoorde risico's verzeild is geraakt en waardoor de licentie zelfs in gevaar dreigde te komen, mag zich immers nooit meer voor doen."

Toch ziet Gudde nieuwe mogelijkheden voor Feyenoord. "Het wordt nu wel steeds beter mogelijk om daar waar nodig ook weer te investeren in dat waar het natuurlijk allemaal om draait: het voetbal. En dat is afgelopen zomer met transfers van bijvoorbeeld Bilal Basaçikoglu en Jens Toornstra al gebleken.''