Wayne Rooney heeft de selectie van Manchester United zijn excuses aangeboden voor zijn rode kaart tegen West Ham United (2-1 winst) en heeft aangekondigd niet in beroep te gaan tegen zijn verbanning.

De aanvoerder van 'The Red Devils' werd na een uur spelen weggestuurd na een grove charge tegen Stewart Downing. "Dat was waarschijnlijk de juiste beslissing", erkent de aanvaller tegen de BBC.

"Ik zag de West Ham-speler eruit komen en probeerde de counter een halt toe te roepen", verklaart Rooney zijn onbesuisde actie. "Ik schatte de situatie echter verkeerd in, maar ben blij dat de jongens de zege over de streep konden te trekken." 

Manager Louis van Gaal liet zich eerder al ontvallen dat hij vond dat arbiter Lee Mason niets anders kon doen dan rood trekken. "Hij wilde een professionele overtreding maken, maar deed dat te onvriendelijk." West Ham-coach Sam Allardyce noemde de tackle van Rooney zelfs 'idioot en onverantwoord'.

De 28-jarige international wordt drie wedstrijden geschorst en is pas weer inzetbaar wanneer United het op 2 november opneemt tegen stadgenoot Manchester City.