PSV ging zondag met 1-0 ten onder bij sc Heerenveen. Aanvoerder Georginio Wijnaldum zag het vooral op mentaal gebied misgaan bij de Eindhovenaren.

"We hebben te makkelijk over deze wedstrijd gedacht", vertelt Wijnaldum. "Dat is misschien een pijnlijke conclusie, maar het is wel zo."

"Het is ook de reden dat we niet scherp begonnen aan de wedstrijd. Hoe dat kan? Dat is een raadsel. Maar we leverden amper strijd, alle tweede ballen waren voor Heerenveen. We hadden kortom geluk dat we niet eerder op achterstand kwamen."

Pas na een rode kaart voor Stefano Marzo kwam PSV beter in de wedstrijd. Maar ondanks een overwicht kwam de ploeg van trainer Phillip Cocu niet tot veel kansen, erkent Wijnaldum. 

"We werden geholpen door die rode kaart, al was het wel terecht. Maar we speelden het nog steeds niet goed uit. En Heerenveen bleef meer strijd leveren. Mentaal waren ze sterker."

Leren

Uiteindelijk scoorden de Friezen ook, maar pas nadat het evenwicht op het veld hersteld was na rood voor Joshua Brenet. Wijnaldum: "Ik vind ook niet dat we echt weggespeeld zijn. Heerenveen was niet beter. Maar nogmaals, ze waren wel feller. En dat heeft de doorslag gegeven."

"Misschien is dat nog het enige positieve dat ik uit deze wedstrijd kan halen. We zijn er weer op gewezen dat we niet op halve kracht een wedstrijd kunnen winnen. Hopelijk leren we er nu eens van."

Koploper PSV verslikt zich opnieuw in Heerenveen | Sinkgraven: 'Ik kon wel door de grond zakken' | Boze Cocu mist absolute wil bij apathisch PSVBlom blijft volledig achter 'duidelijke' rode kaarten staan