Wout Poels was zondag één van de weinige Nederlanders die in de slotronde van de wegwedstrijd op de WK wielrennen nog in de voorste groep zat, maar hij moest net als veel andere Nederlanders passen aan het einde.

"We reden niet slecht, maar zonder goede uitslag hebben we daar niks aan. We kunnen niet tevreden zijn", aldus Poels, die de kopmannen Bauke Mollema en Tom Dumoulin respectievelijk achttiende en 22e zag worden in het Spaanse Ponferrada.

Poels liet zich voor de wegrace nog ontvallen dat alle negen leden van de Nederlandse equipe in aanmerking kwamen voor de top tien. De ploeg van bondscoach Johan Lammerts was echter de hele koers nauwelijks in beeld.

"In principe hoeft dat pas in de laatste ronde, maar ik zat op mijn limiet en moest op de laatste klim passen. Als de andere mannen dan ook niet goed genoeg zijn, houdt het snel op. Misschien is het voor sommigen een lang seizoen geweest." 

"Kijkend naar de kopmannen moet Bauke normaal gezien beter kunnen. Dat hebben we dit jaar in de klassiekers ook al gezien. Eigenlijk hebben we allemaal goede renners met veel kwaliteiten. Op een WK moet alleen alles meezitten."

Twijfel over het selectiebeleid van Lammerts heeft Poels niet. "Ik kan weinig andere renners opnoemen die erbij hadden moeten zijn. Achteraf is het makkelijk praten, we moesten het met deze selectie doen. Volgend jaar weer een WK."

Dumoulin kritisch: 'We reden een heel slechte koers' | Mollema baalt: 'Kon net niet mee op slotklim'