FC Twente heeft zondag een moeizame zege geboekt op FC Utrecht. In de Grolsch Veste zegevierden de Tukkers met 3-1.

Twente nam door een doelpunt van Kyle Ebecilio en een eigen treffer van Christian Kum een comfortabele voorsprong.

Yassin Ayoub bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar Luc Castaignos stelde in blessuretijd de drie punten veilig voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder. Vlak voor de 3-1 van Castaignos kreeg Ayoub zijn tweede gele kaart en dus rood.

Twente steeg door de zege naar de vierde plaats in de eredivisie met dertien punten uit zeven duels. De Tukkers bleven voor de 25e competitiewedstrijd op rij ongeslagen in de Grolsch Veste.

Utrecht zakte naar de negende plek op de ranglijst. De Domstedelingen verzamelden tot dusver tien punten.

Goede start

Twente had zich geen betere start kunnen wensen. Al na vijf minuten stond de 1-0 op het scorebord. Ebecilio verstuurde de bal met een fraaie vrije trap van ruim twintig meter over de muur naar de linkerbovenhoek. Doelman Robbin Ruiter kreeg de hand er niet achter.

De vroege voorsprong inspireerde de thuisclub maar even. De ploeg liet zich terugzakken en gaf Utrecht gelegenheid initiatief te nemen. Het elftal van coach Rob Alflen, zonder onder anderen de geblesseerde Willem Janssen (ex-Twente) en Ruud Boymans, wist zich amper raad met balbezit.

Ondanks het gebrek aan ideeën had het na ruim een half uur zo maar 1-1 kunnen zijn. Spits Cedric Badjeck ontsnapte aan buitenspel maar struikelde half over de bal. Die rolde pardoes voor de voeten van Mark Diemers. De Twentse sluitpost Nick Marsman redde met het rechterbeen.

Wankelen

Ook vroeg in de tweede helft was Utrecht dicht bij de 1-1. Youness Mokhtar, net ingevallen voor Ryo Miyaichi, voorkwam de gelijkmaker. Hij haalde een kopbal van Gévero Markiet na een hoekschop van de doellijn.

Twente wankelde tijdelijk. Dat was te danken aan één scherpe tegenstoot die Castaignos vrij voor Ruiter bracht. Zijn stiftje was waarschijnlijk naast gegaan, maar Kum frommelde de bal alsnog ongelukkig binnen: 2-0. 

Ayoub maakte met een formidabele knal via een Twents been de laatste twintig minuten de moeite waard. Een punt leverde het niet op.

Schreuder 'absoluut ontevreden' over spel FC Twente I Bekijk de stand in de eredivisie