Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor hebben zondag het Grand Slam-toernooi van São Paulo op hun naam geschreven.

De Nederlanders waren in de eindstrijd in het hol van de leeuw te sterk voor de Brazilianen Ricardo en Emanuel, die in eigen land als zesde geplaatst waren: 21-17 en 21-13.

Ricardo en Emanuel zijn de olympisch kampioenen van 2004.

De 38-jarige Nummerdor speelde jarenlang samen met Richard Schuil, maar die laatste sloot begin januari zijn loopbaan af.

Nummerdor startte het seizoen met de onervaren Steven van de Velde aan zijn zijde, maar vormt sinds medio augustus een team met de 24-jarige Varenhorst, omdat diens vaste partner Jon Stiekema een rustpauze inlaste.

Twee weken geleden was het gelegenheidsduo al de beste in Bakoe bij een toernooi uit de Europese tour. Voor Varenhorst betekende de eindzege in Brazilië zijn eerste gouden medaille bij de World Tour, het hoogste niveau.

Het toernooi in São Paulo was het laatste Grand Slam van het jaar.

Foutloos

"Dit was echt een perfecte wedstrijd'', liet Nummerdor weten. "We waren nagenoeg foutloos.''

De routinier boekte zijn tiende toernooizege op de World Tour en hoopt dat de overwinning een boost zal zijn voor zijn ploeggenoot. "Voor Chris is deze titel heel belangrijk, omdat het zijn eerste grote prijs is. Het is zeer belangrijk dat je finales leert spelen én leert winnen.''

"Ondanks dat we pas kort samenspelen, kun je zien dat er sprake is van chemie'', aldus Nummerdor.