FC Groningen heeft na twee competitieduels zonder zege en zonder goals weer gewonnen in de eredivisie. Willem II werd in de Euroborg met 1-0 verslagen. Excelsior en SC Cambuur kwamen niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Michael de Leeuw werd de matchwinner in Groningen. De aanvaller maakte dit seizoen als invaller al drie goals, maar mocht tegen Willem II weer eens in de basis beginnen en beloonde dat vertrouwen.

De oud-speler van De Graafschap en Veendam schoot na een halfuur een strafschop feilloos in de kruising, nadat arbiter Bas Nijhuis de bal op de stip had gelegd na hands van Jerson Cabral.

Groningen steeg door de zesde thuiszege op rij naar de zevende plaats, met twaalf punten uit zeven duels. Willem II staat in de middenmoot met negen punten.

Overtuiging

Tot aan het doelpunt viel er amper wat te genieten voor de toeschouwers. De Leeuw raakte een opstuiterende bal verkeerd, terwijl in een afstandsschot van Tjaronn Chery venijn ontbrak. Willem II wilde voor rust twee keer een penalty, maar kreeg beide keren nul op het rekest van Nijhuis.

De thuisploeg begon met een stuk meer overtuiging aan de tweede helft, maar schoten van Tjaronn Chery en Tom Hiariej wisten het doel niet te vinden.

De bezoekers uit Tilburg testten Sergio Padt ook steeds meer, maar de doelman van FC Groningen kon redden op inzetten van Cabral en Robert Braber.

In de slotfase joegen de Brabanders op de gelijkmaker en was Willem II ook beter. Beste mogelijkheid was een kwartier voor tijd voor Stijn Wuytens, die de bal tot zijn afgrijzen net naast de paal schoof. Een schot van Bruno Andrade na een mooi overstapje van invaller Ali Messaoud belandde even later in handen van Padt.

Aan de andere kant was een vrije doorgang niet besteed aan Nick van der Velden, die twijfelde en met een half geraakt schot aflegde op een nog niet gearriveerde ploeggenoot. De 1-0 bleef echter op het scorebord staan, waardoor Groningen dit seizoen nog steeds geen punten heeft verspeeld in eigen huis.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie