Ajax reist maandag met Lasse Schöne af naar Cyprus, waar de Amsterdammers dinsdagavond het Champions League-duel met APOEL Nicosia spelen.

De Deen kampt sinds de eerste wedstrijd in het miljoenenbal, anderhalve week geleden tegen Paris Saint-Germain (1-1), met een liesblessure en miste de laatste twee competitiewedstrijden en het bekerduel met JOS.

Ajax meldt zondag echter op de clubsite dat Schöne op de 'goede weg terug' is. Het is nog niet zeker of hij daadwerkelijk kan spelen tegen de Cyprioten.

Daarom neemt trainer Frank de Boer negentien spelers mee in het vliegtuig, waarvan er nog één zal moeten afvallen. De rest van de selectie is het hetzelfde als die voor het duel met NAC Breda (5-2 winst) van zaterdag.

APOEL Nicosia-Ajax begint dinsdag om 20.45 uur. De kampioen van Cyprus verloor het eerste duel bij FC Barcelona.

Volledige selectie Ajax: Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen, Mike van der Hoorn, Lerin Duarte, Kolbeinn Sigthorsson, Davy Klaassen, Ricardo Kishna, Lucas Andersen, Arek Milik, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Jasper Cillessen, Stefano Denswil, Thulani Serero, Nick Viergever, Niki Zimling en Diederik Boer.

Arbiter

De Serviër Milorad Mazic is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter bij het groepsduel.

Mazic, die in 2012 de wedstrijd tussen Udinese en AZ in de Europa League floot, wordt op Cyprus bijgestaan door zijn assistenten Milovan Ristic en Dalibor Djurdjevic.