Colin Kazim-Richards was zaterdag blij dat hij het net vond namens Feyenoord in het gewonnen eredivisieduel met Go Ahead Eagles (4-0).

De spits van de Rotterdammers gaf voor de camera's van FOX Sports te kennen dat het doelpunt hem wel wat deed.

"Ik ben enorm opgelucht, het geeft een geweldig gevoel om op deze manier te scoren. Maar ik ben vooral trots op het team", aldus Kazim-Richards.

"Ik ben blij dat we ons zo hebben herpakt na de bekernederlaag van woensdag. We hebben laten zien dat we echt een team zijn."

Druk

Kazim-Richards, die in de punt van de aanval de deze zomer vertrokken Graziano Pellè moet doen vergeten bij Feyenoord, heeft naar eigen zeggen geen last van de druk.

"Ik neem altijd mijn verantwoordelijkheid. Daar hou ik van, want ik kan met de druk omgaan. Ik ben 28, geen 18 of 19. Het maakt me dus niet uit dat iedereen praat over mijn scorend vermogen."

De Feyenoorder was ook om een andere reden blij met zijn tweede doelpunt voor de Rotterdammers. "Mijn zoontje van drie baalde woensdag dat hij me niet had zien scoren. 'Papa, je hebt niet gescoord', zei hij. Nu kan ik naar huis gaan en hem laten zien dat ik heb gescoord."

Rutten ziet Feyenoord zichzelf 'eindelijk belonen'