De Nederlandse volleybalsters hebben zaterdag op het WK in Italië niet weten te stunten tegen grootmacht Rusland. 

De formatie van bondscoach Gido Vermeulen maakte het de nummer vijf van de wereldranglijst behoorlijk lastig, maar moest na vier sets toch het hoofd buigen: 1-3 (25-19, 13-25, 25-27 en 16-25).

Oranje startte voortvarend tegen Rusland. De Nederlandse vrouwen pakten al snel een voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Robin de Kruijf sloeg het winnende punt in de eerste set binnen: 25-19. Daarmee zorgde ze voor het eerste setverlies voor de Russinnen op dit WK. 

Vroege voorsprong

Rusland leek door die achterstand wakker te zijn geschrokken. De tweede set ging met overmacht naar de wereldkampioen van 2006: 25-13.

Nederland liet zich door die duidelijke setstand echter niet uit het veld slaan. Oranje pakte in het derde bedrijf, net als in de eerste set, een vroege voorsprong. 

Rusland kwam echter terug en werkte op 23-24 een setpunt van de Nederlandse vrouwen weg, om vervolgens de set binnen te halen. Daarmee was het verzet van Oranje gebroken. De vierde set ging met 25-16 verloren.

Volgende ronde

Nederland heeft ondanks de nederlaag nog riant zicht op de volgende ronde. De ploeg van Vermeulen staat na vier duels op twee overwinningen en twee nederlagen, goed voor de derde plaats in de groep. 

Oranje speelt zondag nog tegen Mexico, dat onderaan staat.