Petra Kvitova heeft zaterdag het WTA-toernooi in het Chinese Wuhan op haar naam geschreven. De Tsjechische versloeg in de finale Eugenie Bouchard met 6-3 en 6-4.

Dankzij de overwinning heeft de 24-jarige Kvitova zich geplaatst voor de WTA Finals in Singapore later deze maand. Serena Williams, Maria Sjarapova en Simona Halep waren al verzekerd van deelname aan het prestigieuze toernooi.

Kvitova is momenteel de nummer drie van de wereld en won dit jaar Wimbledon. In Londen was ze in juli ook al in twee sets (6-3, 6-0) te sterk geweest voor Bouchard.

De 20-jarige Canadese bood in Wuhan wel meer tegenstand. Bouchard kreeg acht breakpunten, maar wist er daarvan maar één te benutten. Kvitova was een stuk effectiever en wist drie keer een break te forceren.

Hingis

Martina Hingis won in Wuhan met haar Italiaanse partner Flavia Pennetta de titel in het dubbelspel. Het koppel was in drie sets te sterk voor Cara Black uit Zimbabwe en Caroline Garcia uit Frankrijk: 6-4, 5-7, 12-10. Voor Hingis en Pennetta was het hun eerste gezamenlijke titel in het dubbelspel.

Hingis (33) maakte vorig jaar zomer haar rentree in het wedstrijdcircuit. De voormalige nummer één van de wereld zegevierde in maart van dit jaar met de Duitse Sabine Lisicki als partner bij het toernooi in Miami.

Hingis won zaterdag in China haar 39e titel in het dubbelspel. Met Pennetta maakt ze nog kans op deelname aan het afsluitende toernooi voor de beste acht koppels eind oktober in Singapore.