Bondscoach Johan Lammerts vertrouwt erop dat Marianne Vos zaterdag goed voor de dag komt bij de wegwedstrijd voor vrouwen op de WK wielrennen.

"Ondanks die ploegentijdrit heb ik er wel vertrouwen in dat het goed komt. In de week voordat ze daar moest lossen, won ze nog een wedstrijd", aldus de keuzeheer tegen NU.nl.

Lammerts zag door een val van Rabobank Liv, de ploeg van Vos, wel Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten wegvallen als de belangrijkste adjudanten van de titelverdedigster.

"We hebben nog steeds een goed team, maar niet meer het beste team omdat we twee toprensters zijn kwijtgeraakt. We gaan natuurlijk nog steeds strijden om de overwinning."

Het wegvallen van Van der Breggen en Van Vleuten kwam wel hard aan bij zijn equipe. "In het begin was de stemming een beetje bedrukt, maar inmiddels hebben we dat omgedraaid. Het betekent natuurlijk wel een aanpassing in de wedstrijd, we moeten het opvangen."

Vos: 'Nog een wereldtitel is niet vanzelfsprekend' I Armitstead ziet Vos niet als voornaamste concurrent I Alles wat u moet weten over de WK wielrennen