John van den Brom wordt definitief de nieuwe hoofdtrainer van AZ. De Amersfoorter bereikte vrijdag een mondeling akkoord met de Alkmaarders.

Dat maakte AZ op haar website bekend.

De club en Van den Brom ronden na het weekend de contractuele details af. AZ neemt het zaterdag in Den Haag op tegen ADO, de oude werkgever van Van den Brom.

De voormalig speler van onder andere Ajax en Vitesse stond als trainer eerder onder contract bij AGOVV, Vitesse en Anderlecht, waar hij in maart werd ontslagen.

AZ was op zoek naar een opvolger voor Marco van Basten, die vorige week wegens gezondheidsredenen een stap terug deed en de assistent van Van den Brom wordt. Van Basten gaf onlangs een positief advies over Van den Brom aan de clubleiding.

De huidige nummer negen van de eredivisie wilde in eerste instantie Alex Pastoor aanstellen als eindverantwoordelijke, maar de toenmalig rechterhand van Van Basten zag niets in het contractvoorstel. AZ twijfelde bovendien aan zijn integriteit. Beide partijen hebben nog geen overeenstemming bereikt over een ontslagregeling.

In de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (1-0) en het bekerduel met EVV (1-0) nam Dennis Haar de honneurs waar. Hij gaat samen met Van Basten van den Brom assisteren.

Chronologie: De ontwikkelingen bij AZ