De resultaten van het onderzoek naar mogelijke omkoping bij de toewijzing van de wereldkampioenschappen voetbal van 2018 en 2022 worden niet openbaar gemaakt.

Dat heeft voorzitter Joseph Blatter vrijdag nogmaals benadrukt na een vergadering van het uitvoerend comité van zijn wereldvoetbalbond FIFA.

De 78-jarige Zwitser vertelde dat geen enkel lid van het uitvoerend comité heeft aangedrongen op het openbaar maken van de resultaten.

Michael Garcia, de leider van het onderzoek, pleitte onlangs wel voor openheid. Hij kreeg bijval van onder meer Wolfgang Niersbach, de voorzitter van de Duitse voetbalbond.

Ook Jérôme Champagne is voor duidelijkheid. De Franse uitdager van Blatter bij de nieuwe verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA zegt dat het voetbal niet gebaat is bij geheimzinnigheid. "Het is belangrijk om de goede naam die het WK heeft te beschermen.''

Garcia overhandigde eerder deze maand zijn 350 pagina's tellende rapport aan de arbitragecommissie van de FIFA. Die commissie buigt zich momenteel over het rapport.

De bevindingen kunnen alleen geopenbaard worden als paragraaf 36 van het ethisch reglement wordt aangepast en daarvoor is toestemming nodig van het uitvoerend comité. Blatter en co voelen daar echter niets voor, zo bleek vrijdag.