De internationale automobielfederatie FIA onderzoekt hoe het coureurs moeilijker kan worden gemaakt om een Formule 1-wagen te besturen.

Dat bericht Autosport.com. De teambazen denken dat bij het publiek de perceptie leeft dat het relatief makkelijk racen is in de huidige auto's en dat mede daarom de populariteit van de Formule 1 terugloopt.

Verschillende coureurs klagen ook dat ze niet voldoende worden uitgedaagd. Opvallend is in elk geval dat Red Bull Racing het aandurft om Max Verstappen volgend jaar op 17-jarige leeftijd bij zusterteam Toro Rosso te laten debuteren in de koningsklasse van de autosport.

De FIA zal een aantal potentiële maatregelen in kaart brengen die het meer uitdagend moeten maken om een Formule 1-wagen te besturen.

Het is de bedoeling dat de teams met suggesties komen en dat de mutaties vanaf 2016 worden geïmplementeerd. Tot de aandachtspunten behoren onder meer de bandengrip en aerodynamica.

Ricciardo

Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo begrijpt het onderzoek van de FIA. "Fysiek is het echt niet eenvoudig om uit te komen in de Formule 1, maar het is zeker makkelijker dan een aantal jaar geleden."

"Als de wagens sneller worden, wordt het fysiek ook lastiger. Waarschijnlijk zijn er maar een paar aanpassingen nodig."