RKC Waalwijk blijft voorlopig bestaan. De club uit de eerste divisie bereikte vrijdag overeenstemming met de diverse belanghebbenden van de club over een reddingsplan.

De toekomst van de club uit Waalwijk is daarmee voorlopig gegarandeerd. "Hierdoor zijn vele zware erfenissen uit het verleden weggewerkt en kunnen we gaan bouwen aan een gezonde toekomst voor deze mooie club", aldus een verklaring van de club.

RKC heeft enkele miljoenen schuld bij de gemeente, de fiscus en enkele sponsoren, terwijl de eerste divisionist ook kampt met een begrotingstekort van drie ton.

De financiële situatie blijft wel zorgelijk. "De club zal de komende jaren op diverse vlakken een pas op de plaats moeten maken, maar we zullen vanaf dat uitgangspunt met elkaar én met de van ons bekende creativiteit gaan doorbouwen aan een solide toekomst voor de club."

RKC kent ook sportief zware tijden. De club die afgelopen seizoen via de nacompetitie degradeerde naar de Jupiler League staat momenteel voorlaatste. In de beker werd de ploeg van trainer Martin Koopman dinsdag pijnlijk uitgeschakeld door de amateurs van HHC uit Hardenberg.