Louis van Gaal heeft er vertrouwen in dat de sportieve prestaties van Manchester United spoedig zullen verbeteren.

Dat zei de 63-jarige manager donderdagavond tijdens een persconferentie. 

"Als we zondag hadden gewonnen, stonden we nu op twee punten van de tweede plaats. Dit is geen structureel probleem, het overkomt ons gewoon. Er is geen reden tot paniek."

Manchester United staat met vijf punten uit vijf gespeelde wedstrijden in de Premier League op de twaalfde plaats. Afgelopen zondag verspeelde het een 3-1 voorsprong tegen Leicester City en verloor het verrassend met 5-3.

"Mijn spelers zijn geen robots, maar mensen. Dat betekent dat ze fouten kunnen maken. Bovendien vind ik dat we, op het duel met Leicester City na, altijd goed hebben verdedigd."

West Ham United

Komend weekeinde nemen de Mancunians, waar Daley Blind en Robin van Persie onder contract staan, het op tegen West Ham United. 

Sam Allardyce, manager van West Ham, had liever een andere keer tegen de ploeg van Van Gaal gespeeld. ''Ze zijn behoorlijk aangeslagen na de nederlaag tegen Leicester City en zullen dat tegen ons wel recht willen zetten."

 ''De enige manier waarop ze zich kunnen herstellen is door dat op het veld te doen en ons te straffen'', aldus Allardyce.