De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek begonnen naar de ongeregeldheden woensdag tijdens het bekerduel tussen De Dijk en Fortuna Sittard.

De wedstrijd in de tweede ronde, die Fortuna na verlenging met 7-4 won, werd twee keer stilgelegd. Eén keer vanwege onweer en één keer nadat Fortuna-invaller Seku Conneh onder begeleiding van oerwoudgeluiden het veld op was gekomen en er vechtpartijen op de tribune ontstonden.

Beide clubs en de scheidsrechter moeten de komende dagen hun versie van de gebeurtenissen op schrift stellen. De aanklager bepaalt aan de hand daarvan of hij met een schikkingsvoorstel voor een van beide clubs komt. "Het is in ieder geval wel duidelijk dat de KNVB ander gedrag dan dit in de stadions wil zien'', aldus de voetbalbond.

Het bestuur van De Dijk laat donderdag in een verklaring op de website weten te betreuren dat de club "door het maken van oerwoudgeluiden door een of twee jongeren op de tribune ernstig in diskrediet is gebracht".

Voorzitter Ton Langelaar van de Amsterdamse amateurclub kondigt een onderzoek aan. Als de daders lid zijn van De Dijk volgen passende maatregelen, belooft hij.

Van Vossen niet blij met reactie Conneh op oerwoudgeluiden