De technische leiding van Feyenoord ziet ondanks de slechte start van het seizoen geen reden tot ingrijpen.

"In januari evalueren we altijd en in de tussentijd zal er hier niks gebeuren", zegt technisch directeur Martin van Geel donderdag tegen de NOS.

Feyenoord werd woensdag in de beker uitgeschakeld door Go Ahead Eagles. Het betekende de vierde nederlaag op rij, na eerdere verliesbeurten tegen Willem II, Sevilla en Ajax.

Van Geel begrijpt dat er kritiek op hem is, omdat hij verantwoordelijk is voor de samenstelling van de selectie.

"Ik ben de pispaal, dat is logisch. We steunen trainer Fred Rutten. We hebben vertrouwen in zijn aanpak.''

Geduld

Van Geel predikt vooral geduld. "We komen uit een heel hectische voorbereiding. Het is heel lastig om de vertrokken spelers een op een te vervangen. Dat heeft even tijd nodig."

"Alleen resultaten versnellen dat proces. Nou, die zijn er niet, dus het verloopt iets trager."

Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat en Graziano Pellè vertrokken deze zomer bij Feyenoord. Nieuwe spelers kwamen betrekkelijk laat. Toch vindt Van Geel dat de clubleiding op dat gebied weinig te verwijten valt.

''Er moet eerst een speler weg voordat er iemand terug komt. Iets anders laat onze financiële situatie niet toe.''

Laatste stap

Van Geel begrijpt echter wel de onrust onder de fans. ''Ik voel die druk ook. We willen die laatste stap maken. Meestrijden om de titel hoort bij Feyenoord. Maar deze club komt altijd terug. We gaan niet in paniek raken."

Zaterdag neemt Feyenoord het opnieuw in Deventer op tegen Go Ahead Eagles, maar dan in competitieverband. Na zes competitieduels bezetten de Rotterdammers de vijftiende plaats met vijf punten.

Clasie: 'Moeten eens goed met elkaar gaan praten'