Frank Lampard blijft mogelijk het hele seizoen bij Manchester City. Momenteel is er nog sprake van dat de 36-jarige middenvelder tot januari wordt gehuurd van New York City FC.

"We zullen doen wat het beste is voor de speler en het team. Over veel dingen moeten we het nog hebben, maar het is zeker niet onmogelijk dat hij langer blijft", laat manager Manuel Pellegrini van Manchester City optekenen in The Guardian.

"In januari kijken we verder, we hebben nog even te gaan."

Lampard tekende afgelopen zomer een contract bij New York City FC, een zusterclub van Manchester City. Doordat New York pas in maart begint aan het seizoen in de Major League Soccer reisde de oud-international nog niet meteen naar de Verenigde Staten, maar werd hij verhuurd aan Manchester City.

Deze week was Lampard liefst drie keer trefzeker voor de Engelse kampioen. Zondag zorgde hij er uitgerekend tegen zijn oude club Chelsea voor dat City een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte, waarna hij woensdag tweemaal scoorde in het League Cup-duel met Sheffield Wednesday (7-0).

Pellegrini is blij dat Lampard zich zo goed manifesteert. "Of me dit hoofdpijn bezorgt bij het maken van de opstelling? Nee, het is nooit een probleem om zoveel goede spelers te hebben. Lampard is een heel belangrijke speler, al kan hij op zijn 36e misschien niet meer drie keer per week spelen."