Go Ahead Eagles heeft Fred Rutten en Feyenoord woensdag verder in de problemen gedrukt door de Rotterdammers in de tweede ronde van de KNVB-beker uit te schakelen.

Go Ahead won in eigen huis met 2-0 door goals van Jules Reimerink en Jop van der Linden. Het betekende de vierde nederlaag op rij in nog geen twee weken voor de nummer 15 van de eredivisie.

Drie jaar geleden schakelde het team uit Deventer Feyenoord ook al eens uit in de beker. De toenmalige Jupiler League-club was destijds in de derde ronde met 2-1 te sterk voor de ploeg van coach Ronald Koeman.

Rutten had vrijwel hetzelfde elftal het veld van de Adelaarshorst opgestuurd dat zondag indruk maakte tegen Ajax, ondanks de 1-0 nederlaag. Hij zag wederom dat zijn ploeg heel veel moeite heeft met scoren.

Zaterdag spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar in Deventer, dan voor de competitie.

Drijfnat

Feyenoord incasseerde woensdag voor de vierde opeenvolgende wedstrijd al binnen acht minuten een doelpunt.

Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Reimerink, die zijn schot via het lichaam van Sven van Beek achter de kansloze doelman Kenneth Vermeer in het Rotterdamse doel zag belanden (1-0). Er was in de drijfnatte Adelaarshorst nog geen anderhalve minuut gespeeld.

Door de opnieuw vroege tegentreffer moest Feyenoord, met Tonny Vilhena voor de licht geblesseerde Karim El Ahmadi, weer in de achtervolging. De ploeg van Rutten slaagde er echter niet in de Eagles voor de rust onder zware druk te zetten.

Counter

De beste kansen waren in de counter ook voor de thuisclub, die halverwege de eerste helft Fernando Lewis kort na elkaar twee grote kansen zag missen. In beide gevallen was Reimerink vanaf de rechtervleugel, waar verdediger Miquel Nelom het overzicht soms kwijt was, de aangever.

Met Elvis Manu voor Ruben Schaken trachtte Rutten zijn ploeg voorin wat meer stootkracht te geven. Feyenoord bleef echter tamelijk machteloos. Ook met Mitchell te Vrede, als vervanger van Jean-Paul Boëtius, kwam Go Ahead niet echt in de problemen.

Met een fraaie vrije trap zorgde Van der Linden een kwartier voor tijd ervoor dat Rutten nog meer onder druk komt te staan in De Kuip.

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker | Rutten gelooft ook na vierde nederlaag op rij in ommekeer | Clasie: 'Moeten eens goed met elkaar gaan praten'