Onderzoek heeft woensdag aangetoond dat de enkelblessure van Marco van Ginkel meevalt. De verwachting is dat met het volledige herstel van de middenvelder van AC Milan ongeveer drie weken is gemoeid.

Een MRI-scan heeft uitgewezen dat 'slechts' een band is verrekt, zo maakte Van Ginkel bekend op de website van zijn zaakwaarnemer SportPromotion.

De Nederlander liep de blessure op bij zijn debuut voor de 'Rossoneri' in de wedstrijd tegen Empoli (2-2). Na een half uur spelen verliet de huurling van Chelsea per brancard het veld. Er werd gevreesd voor een ernstigere blessure.

"Ik ging met mijn rechtervoet op de enkel van een tegenstander staan. Daardoor klapte het gewricht een beetje dubbel'', schetste Van Ginkel de ongelukkige situatie.

"In eerste instantie speelde ik nog enkele minuten door, maar het voelde niet goed. Gelukkig blijkt mijn blessure dus mee te vallen en hoop ik er binnen enkele weken weer bij te zijn.''

Vorig seizoen was Van Ginkel als speler van Chelsea langdurig uitgeschakeld door een kruisbandblessure.

Jong Oranje

De 21-jarige Van Ginkel mist door zijn kwetsuur wel de play-offduels van Jong Oranje tegen Portugal (9 en 14 oktober). De winnaar over de twee wedstrijden plaatst zich voor het jeugd-EK 2015 in Tsjchië.

Ondanks de blessure nam bondscoach Adrie Koster Van Ginkel eerder op woensdag wel op in de 32-koppige voorselectie voor het tweeluik.