De ploegleiding van Tinkoff-Saxo hoopt dat Nairo Quintana, Vincenzo Nibali en Chris Froome in navolging van Alberto Contador volgend jaar ook deelnemen aan zowel de Giro d'Italia als de Tour de France.

Tinkoff-Saxo wil dat er een eerlijke strijd ontstaat tussen de beste klassementsrenners van deze generatie. Als Contadors concurrenten de Ronde van Italië overslaan en zich volledig richten op de Tour is het voor de Spanjaard bijna onmogelijk voor de dubbel te gaan.

"We hebben al overlegd met andere teams, op een heel informele manier", zegt teammanager Stefano Feltrin van Tinkoff-Saxo tegen Cyclingnews. "Wij denken dat de beste renners tegen elkaar moeten strijden in de grootste koersen. Volgens ons is dat heel logisch."

"Op die manier komen we erachter wie de sterkste renner is. Als Froome en Nibali ook de Giro rijden, dan heeft straks niemand een excuus."

Waar Contador zijn deelname aan de Giro vrijdag bevestigde, aarzelen zijn grootste rivalen. Sportdirecteur Giuseppe Martinelli van Astana zegt dat er pas in november wordt gesproken over 2015.

"De kans is wel groot dat Nibali zijn titel in de Tour verdedigt en dat Fabio Aru weer deelneemt aan de Giro."

Laf

Algemeen directeur Dave Brailsford van Team Sky laat weten dat de planning voor het nieuwe seizoen pas aan de orde is als de samenstelling van de ploeg duidelijk is.

Eigenaar Oleg Tinkov van Tinkoff-Saxo meldde dinsdagavond op Twitter dat hij Froome laf zou vinden als hij de Giro niet zou rijden.

"De grootste vier renners moeten eigenlijk een document ondertekenen waardoor ze verplicht zijn de drie grote rondes te rijden", legde Tinkov, die vaak provoceert, uit in een andere tweet. "We willen weten wie de nummer één is."