Ronald Koeman heeft dinsdag met Southampton voor een verrassing gezorgd in de derde ronde van de League Cup. De Nederlandse manager won met zijn ploeg op bezoek bij Arsenal (1-2). Liverpool ging pas na het nemen van strafschoppen verder.

Alexis Sanchez zette de Arsenal al vroeg op voorsprong, maar dankzij Dusan Tadic en Nathaniel Clyne plaatste Southampton zich voor de vierde ronde van het Engelse bekertoernooi.

Koeman had al aangegeven het duel met de Londenaren serieus te nemen en dat bleek uit de opstelling van de coach. Hij had weinig vaste krachten rust gegeven en startte met Tadic, nieuweling Sadio Mané en Graziano Pellè in de aanval.

Arsène Wenger had daarentegen veel wisselingen aangebracht in zijn elftal. Sanchez, één van de bekende gezichten bij Arsenal, bracht zijn ploeg na een kwartier aan de leiding. Tadic maakte al snel vanaf de strafschopstip gelijk. Clyne bezorgde Southampton met een prachtig afstandsschot de leiding.

In de tweede helft hielden 'The Saints' stand en zodoende drong de formatie van Koeman door tot de vierde ronde van de League Cup, het tweede bekertoernooi in Engeland.

 

Liverpool

Liverpool wist zich ternauwernood te plaatsen voor de volgende ronde. De topclub speelde op Anfield met 2-2 gelijk tegen Middlesbrough, maar won na het nemen van strafschoppen (14-13).

Liverpool had het erg lastig tegen de ploeg die in het Championship uitkomt. Middlesbrough, met Yanic Wildschut als invaller, wist twee keer terug te komen van een achterstand, maar moest toch het hoofd buigen.

De jonge Jordan Rossiter zette Liverpool al vroeg op voorsprong, maar Adam Reach maakte na een uur spelen gelijk namens Middlesbrough.

In de verlenging leek Suso Liverpool alsnog een ronde verder te schieten, maar vlak voor tijd bracht Patrick Bamford Middlesbrough opnieuw langszij.

In de strafschoppenserie had Liverpool de kans om het af te maken, maar Raheem Sterling miste de beslissende strafschop. Uiteindelijk ging Albert Adomah van Middlesbrough pas bij een stand van 14-13 in de fout, waardoor Liverpool verder gaat in het bekertoernooi.

Swansea City

Swansea City plaatste zich verrassend eenvoudig voor de vierde ronde van de League Cup. De ploeg uit Wales versloeg Everton met 3-0.

Marvin Emnes was de maker van het laatste doelpunt van 'The Swans'. Nathan Dyer en Gylfi Sigurdsson hadden de formatie van de Nederlandse aanvaller al op het goede spoor gezet.

Koeman prijst spirit Southampton na zege bij Arsenal