Willem II is dinsdagavond tegen een blamage aan gelopen in de tweede ronde van de KNVB-beker. De eredivisionist ging met 2-1 onderuit bij eersteklasser Deltasport.

De Vlaardingers namen tien minuten voor rust de leiding tegen de Tilburgers. Redouan Boulfalfal was trefzeker, waarna Ben Sahar niet lang na de hervatting voor de gelijkmaker tekende.

In de blessuretijd gingen de amateurs, uitkomend op het vijfde niveau in Nederland, alsnog met de zege aan de haal. Leon Krznaric scoorde en werd zo de gevierde man aan de kant van Deltasport.

​RKC Waalwijk liet zich eveneens verrassen. De Jupiler League-club ging met 1-0 onderuit bij de zaterdagamateurs van HHC. Hielke Penterman tekende na een klein uur spelen voor de enige treffer namens de topklasser uit Hardenberg.

Roda JC boekte een zwaarbevochten zege op sc Heerenveen. De degradant had lange tijd een voorsprong tegen de Friezen, maar zag de ploeg van trainer Dwight Lodeweges vlak voor tijd op gelijke hoogte komen. Nog geen minuut later zorgde Mitchel Paulissen echter voor de beslissing namens de Limburgers.

Strafschoppen

ADO Den Haag verloor na strafschoppen van Almere City FC. De ploeg van trainer Henk Fraser kwam na negentig minuten en de verlenging van een halfuur niet verder dan 2-2 in Flevoland en dus moest de beslissing vanaf elf meter vallen. De Jupiler League-club deed dat veel beter dan de Hagenaars, die geen enkel buitenkansje benutten: 2-0.

VVV-Venlo was in de penaltyserie beter dan FC Eindhoven. Beide ploegen uit de eerste divisie scoorden in 120 minuten spelen niet, waarna de Limburgers met 4-2 wonnen vanaf de strafschopstip.

De amateurs van Ajax waren in de reguliere speeltijd en verlenging op weg naar een stunt tegen degradant NEC (2-2), maar moesten vanaf elf meter toch hun meerdere erkennen in de Nijmegenaren: 5-3.

FC Dordrecht had geen enkele moeite (3-0) met ONS Boso Sneek. FC Emmen rekende overtuigend af met Excelsior Maassluis: 4-1.

Overige uitslagen:
Flevo Boys Emmeloord - DOS '37: 1-0
Kozakken Boys - Sportlust '46: 1-2 (na verlenging)

Vitesse en NAC Breda ontsnappen bij amateurs in KNVB-beker | Bekijk alle uitslagen in de KNVB-beker | Top 10 bekerstunts sinds de eeuwwisseling