De FIFA gaat wedstrijden voor drie minuten stilleggen als een speler wordt behandeld aan een mogelijke hersenschudding.

Na twee incidenten met hoofdblessures op het afgelopen wereldkampioenschap in Brazilië zal het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond donderdag een voorstel aannemen dat de scheidsrechter meer mogelijkheden geeft om een wedstrijd stil te leggen.

De medische commissie van de FIFA, onder leiding van de Belg Michel D'Hooge, heeft het voorstel ingediend.

"De incidenten op het WK lieten zien dat de rol van teamartsen moet worden versterkt om de juiste behandeling van een eventuele hersenschudding mogelijk te maken", aldus de FIFA in een statement.

De teamarts krijgt in het nieuwe protocol de eindbeslissing over of een speler het veld weer in mag. "De scheidsrechter mag de speler alleen toelaten bij toestemming van de teamarts", stelt de FIFA.

Kramer

In de WK-finale speelde de Duitse middenvelder Christoph Kramer nog veertien minuten door tegen Argentinië terwijl hij een gedesoriënteerde indruk maakte. Hij kon zich daarna niets meer herinneren van zijn optreden.

De Uruguayaanse middenvelder Alvaro Pereira negeerde tijdens het groepsduel met Engeland het advies van de teamarts om gewisseld te worden. Pereira leek even buiten bewustzijn nadat hij in zijn gezicht geraakt was door de knie van Engelsman Raheem Sterling.

De UEFA zal het nieuwe protocol vanaf volgende week gaan toepassen in de Champions League.