Hoewel Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel een straatlengte achter liggen op de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg gelooft teambaas Christian Horner van Red Bull Racing nog altijd in de wereldtitel.

"Natuurlijk wordt het zeer moeilijk. Door hun problemen met de betrouwbaarheid kunnen we wellicht in het kampioenschap blijven", aldus Horner in gesprek met de BBC.

De teambaas zag afgelopen weekeinde Vettel als tweede en Ricciardo als derde eindigen tijdens de Grand Prix van Singapore nadat Rosberg uitviel met een elektronisch probleem. Het was niet de eerste keer dat een Mercedes-coureur de strijd met pech moest staken.

"Mercedes heeft een gigantische voorsprong", beseft Horner. "Daarom moeten we het van race tot race bekijken. Vettel en Ricciardo maken nog steeds kans. In Singapore zijn ze flink ingelopen op Nico."

Met nog vijf Grands Prix voor de boeg kampt Ricciardo met een achterstand van zestig punten op Hamilton, terwijl Vettel liefst 117 punten goed moet maken.

Teamorders

Horner noemt het uitdelen van teamorders om Ricciardo een zo groot mogelijke bedreiging voor de Mercedes-coureurs te laten worden momenteel geen optie.

"Sebastian is mathematisch nog in de race. Afgelopen weekeinde verloor Daniel drie punten op hem, maar zal dat het verschil gaan maken? We hebben geen glazen bol, maar momenteel lijkt het me niet verstandig om in te grijpen tijdens races. Daniel vindt dat ook prima en begrijpt dat."

Tijdens de laatste Grand Prix worden dubbele punten toegekend, waardoor in theorie een achterstand van vijftig punten kan worden weggewerkt.