Alex Pastoor stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB als hij zijn baan als assistent-trainer van AZ niet terugkrijgt.

Dat zegt Louis Everard, de directeur van de VVCS die de 47-jarige oefenmeester bijstaat, in De Telegraaf.

"Mocht ons verzoek tot tewerkstelling niet worden gehonoreerd, dan zullen wij naar de KNVB-arbitragecommissie stappen", aldus Everard. "Het bizarre is dat er van alle beschuldigingen niets overblijft."

Pastoor was de beoogde opvolger van Marco van Basten, die om gezondheidsredenen een stapje terug heeft gedaan en nu werkt als assistent-coach in Alkmaar.

Oncollegiaal

AZ meldde maandag op de clubsite dat Pastoor afgelopen week werd ontslagen als gevolg van een "integriteitskwestie".

"De club voelde zich na oncollegiale acties en uitlatingen van Pastoor richting AZ en enkele collega's genoodzaakt om per direct afscheid van elkaar te nemen", luidde de verklaring.

Pastoor voerde overigens wel onderhandelingen met de Alkmaarse club over het hoofdtrainerschap. Door een meningsverschil over de contractduur bleef een akkoord uit.

De verklaring van AZ verbaast Everard. "Met deze ontwikkeling is de hele basis om de arbeidsovereenkomst te ontbinden komen te vervallen. AZ heeft nu iets gekunstelds in elkaar geknutseld."

Lekken

Pastoor wordt niet meer verdacht van het lekken van informatie over de toestand van Van Basten.

"De club heeft de voormalig assistent-trainer nooit openlijk in de pers beticht van lekken van bedrijfsinformatie. Dit wordt wel in verschillende media ten onrechte aangehaald", aldus AZ maandag in de verklaring.

Pastoor, die eerder werkzaam was bij onder meer Excelsior en NEC, tekende afgelopen zomer een tweejarig contract bij AZ.

AZ hoopt snel akkoord te zijn met Van den Brom | Chronologie: De ontwikkelingen bij AZ