HEERENVEEN - SC Heerenveen speelt in de eerste ronde van deUefa Beker tegen de onbekende Israëlische ploeg Maccabi PetachTikva. "Ik had eigenlijk nog nooit van deze ploeg gehoord", zeiHeerenveen-trainer Gert-Jan Verbeek vrijdagmiddag. "Maar ik hebbegrepen dat ze nog niet zo lang geleden in de voorbereiding tegenFC Zwolle hebben gespeeld (1-0 verlies Maccabi). We zullen daareens ons licht opsteken."

Verbeek erkende dat hij voorzichtig moet zijn met eventuelevoorspellingen. "We moeten ons niet vergissen in de competitie vanIsraël, daar wordt behoorlijk fysiek voetbal gespeeld. We beseffenook dat we een betere tegenstander hadden kunnen loten. OokTrabzonspor uit Turkijke zat in onze koker, dat is een ploeg vaneen heel ander kaliber."

Doelstelling

"Maar we weten heel weinig van ze. Ze spelen maandag een duel,dus ik ga proberen ze dan te bekijken. Als het enigszins mogelijkis, willen we ze twee keer zien. Onze doelstelling is om devolgende fase van het toernooi te bereiken. Daar maken we kans op,zeker omdat we als geplaatste club aan de loting mochtenbeginnen."

Verbeek weet nog niet of Maccabi Petach Tikva thuis mag uitkomenvan de UEFA. "Dat is nog ongewis. We moeten afwachten of we wel inIsraël mogen spelen."