Niki Terpstra gaat zondag in Ponferrada op jacht naar zijn derde wereldtitel op rij. De 30-jarige Nederlander behoort tot de selectie van zes man van Omega Pharma-QuickStep voor de ploegentijdrit. 

De afgelopen twee jaar veroverde Terpstra met de Belgische equipe de wereldtitel op dit onderdeel.

De Duitser Tony Martin was er net als Terpstra de vorige twee keer ook bij. Martin (29) hoopt in Ponferrada individueel voor de vierde keer wereldkampioen tijdrijden te worden.

Naast Terpstra en Martin bestaat de ploeg van Omega Pharma-QuickStep uit de Pool Michal Kwiatkowski en de Belgen Tom Boonen, Pieter Serry en Julien Vermote.

De Colombiaan Rigoberto Uran ontbreekt vanwege astmatische bronchitis.

Ligthart

Pim Ligthart behoort weliswaar niet tot de Nederlandse WK-selectie voor de wegwedstrijd, maar komt waarschijnlijk toch in actie in Ponferrada.

De 26-jarige Noord-Hollander behoort tot de zeven kandidaten voor de ploegentijdrit bij Lotto-Belisol. De Belgische equipe moet nog één renner laten afvallen. Dat gebeurt na de verkenning van het parcours in Noord-Spanje.

Naast Ligthart bestaat de selectie van Lotto-Belisol uit de Deen Lars Bak, Vegard Breen uit Noorwegen, Greg Henderson uit Nieuw-Zeeland, de Belgen Maxime Monfort en Sean De Bie en de Australiër Adam Hansen, die vorige week nog een ritzege boekte in de Ronde van Spanje.