Vitesse boekt eerste zege, Cambuur klopt FC Groningen

Vitesse heeft dankzij de Abiola Dauda zondag met 3-1 van Excelsior gewonnen. Cambuur versloeg FC Groningen met 3-0 en steeg naar de derde plaats in de eredivisie.

Cambuur maakte het verschil in de tweede helft. Albert Rusnak speelde zich kort na rust op de rand van het strafschopgebied knap vrij en schoot vervolgens hard in de verre hoek (1-0).

FC Groningen leek van slag door die treffer, want in een tijdsbestek van twee minuten, in de 56e en 57e minuut, kreeg de ploeg liefst vier gele kaarten, allemaal het resultaat van twee forse schoppen op Rusnak. 

Met name Rasmus Lindgren bleek vervolgens hardleers. De Zweedse middenvelder van Groningen pakte in de 62e minuut zijn tweede gele kaart, na een tikje tegen de enkel van De Ridder, en mocht gaan douchen.

Cambuur had vervolgens geen kind meer aan Groningen en een kwartier voor tijd besliste Ogbeche de wedstrijd. De Nigeriaan krulde de bal van net buiten het strafschopgebied buiten bereik van Padt in de bovenhoek. Tien minuten voor tijd tikte invaller Sander van de Streek ook nog eens de 3-0 binnen.

FC Dordrecht-NAC Breda

Ook NAC Breda deed zondag goede zaken. De ploeg van trainer Nebojsa Gudelj boekte een 1-0 zege bij FC Dordrecht dankzij een late treffer van Kingsley Boateng en steeg naar de zevende plaats.

De thuisploeg van Ernie Brandts, in het verleden nog actief als trainer van NAC, deed in de eerste helft eigenlijk maar een ding verkeerd en dat was het feit het de kansen onbenut liet. Dordrecht dicteerde het spel en vermaakte het publiek vooral met de gepassioneerde instelling op het veld.

Ook in de tweede helft was Dordrecht de bovenliggende partij en was met een vrije trap van Gosens (bovenkant lat) en een schot van Giovanni Korte (buitenkant paal) dicht bij de 1-0. De grootste kant kwam echter op naam van Van Overeem, die met zijn schotje Ten Rouwelaar passeerde, maar zijn poging voor de lijn zag worden weggetrapt door Rémy Amieux.

Naarmate de wedstrijd naar zijn einde liep werden de kansen voor de gasten groter. Doelman Filip Kurto bleek vrijwel constant een sta-in-de-weg, totdat Boateng na een fraaie pass van Joeri de Kamps voor hem opdook. De aanvaller omspeelde Kurto en bezorgde NAC koelbloedig de ietwat onverdiende zege.

FC Utrecht-ADO Den Haag

Eerder op zondag slaagde FC Utrecht er niet in ADO Den Haag te verslaan. Het bleef 0-0 in de Galgenwaard. Het matige duel begon met een behoorlijke kans voor ADO. Michiel Kramer kon de voorzet van Aaron Meijers niet goed raken omdat Mike van Duinen de bal met het hoofd al schampte.

Vooral na rust was FC Utrecht de iets betere ploeg. Invaller Yannick Cortie was dicht bij de 1-0. Zijn kopbal werd gekeerd door ADO-doelman Martin Hansen.

Het duurde echter tot de laatste tien minuten tot de wedstrijd een beetje los kwam. FC Utrecht kwam zelfs nog tot een slotoffensiefje met een grote kans voor Anouar Kali in blessuretijd.

De middenvelder kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en schoot net naast, waardoor het 0-0 bleef.

De Jong: 'Cambuur gaat wel weer weg van derde plek'

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie