Jong Oranje treft Portugal in de play-offs om kwalifcatie voor het EK onder-21 volgend jaar in Tsjechië.

Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon vrijdag bepaald. Jong Oranje speelt eerst thuis, waarna bijna een week later de return in Portugal volgt. De play off-wedstrijden worden tussen 8 en 14 oktober afgewerkt.

De Portugezen wisten in groep 8 van de kwalificatie alle acht hun wedstrijden te winnen tegen Israël, Noorwegen, Azerbeidzjan en Macedonië. 

Nederland was bij loting niet geplaatst, omdat het tweede werd in groep 3 van de kwalificatie. Maandag verspeelde de ploeg van bondscoach Adrie Koster de koppositie door in Tilburg met 1-0 te verliezen van concurrent Slowakije.

De zeven winnaars van de play-offwedstrijden plaatsen zich voor het EK. Tsjechië is als gastland al zeker van deelname.

Olympische Spelen

Mocht Jong Oranje zich kwalificeren voor het EK dan kan het zich daar plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Nederland moet daarvoor minimaal de halve finales halen in Tsjechië.

Twee jaar geleden plaatste Jong Oranje zich via een play-off met Jong Slowakije voor het EK in Israël. Daar verloor de lichting met onder meer Jordy Clasie, Daley Blind en Kevin Strootman in de halve finale van Jong Italië.

De volledige loting:
Jong Italië-Jong Slowakije
Jong Frankrijk-Jong Zweden
Jong Denemarken-Jong IJsland
Jong Engeland-Jong Kroatië
Jong Portugal-Jong Oranje
Jong Duitsland-Jong Oekraïne
Jong Spanje-Jong Servië